Alla inlägg under januari 2014

Av Ingela - 20 januari 2014 22:54

4 skivor gravad lax
2 port glasnudlar (2 nystan)
4 champinjoner
7 sparris
10 små buketter broccoli
1 tsk olja
1 liten bit chili
Citronjuice
Salt och peppar

1. Skär champinjonerna i bitar. Dela sparrisen i bitar. Hacka chili.
2. Fräs grönsaker och chili i oljan. Pressa över lite citronjuice.
3. Häll kokande vatten över nudlarna och låt dra i 4 minuter.
4. Blanda nudlarna med grönsakerna. Smaka av med salt och peppar.
5. Servera med gravlax.

Av Ingela - 20 januari 2014 22:46

Och det känns bra. Unnade mig lite champagne i helgen och lite godis. Annars mat som vanligt.
Idag hade jag en hel del möten på jobbet så det var enkelt att få dagen att passera. Hann inte ens med mellanmål.
Vilket innebär att jag fick äta mer ikväll.
Dagen startade med två knäcke med gurka. Mättar och blir heller inte torrt eftersom gurkan mjukar upp det. Till det en kopp te.
Lunchen en Allevo Broccoli och couscous + en morot.
Och nu ikväll Gravad lax och wokade grönsaker med glasnudlar. Mums.
Avslutat min dag med ett stort glas vatten (även om jag skulle vilja käka minst 4 mackor :-))
God natt!

Av Ingela - 16 januari 2014 21:28

Surfar runt på brunchrecept... Åh vad jag är hungrig nu. Får väl gå och lägga mig och somna ifrån det :-)

Av Ingela - 16 januari 2014 19:10

Jaha, då var snart min fjärde dag till ända. Det fungerar bra, jag har lyckats hålla 500 kcal. Speciellt när man är på jobbet. Då är det lätt att glömma bort att man borde äta. Det är viktigt att fylla på med vätska. Och att ta en kopp te då och då lurar magen :-)
Soppan ikväll var jättegod. Men jag börjar tro att det är hungern som är bästa kryddan, för alla maträtter har varit grymt goda!
Nu ska jag börja jakten på bra recept...

Av Ingela - 16 januari 2014 19:05

4dl vatten
0,75 hönsbuljongtärning
150g kycklingfile
0,5 msk rapsolja
0,5 gul lök
2 vitlöksklyftor
2,5 cm ingefära försk skivad
1 stjälk citrongräs
2 limeblad
0,5 röd chili
Salt

75 g sockerärtor
0,5 ask cocktailtomat
4 champinjoner
0,25 dl koriander hackad

1. Skär löken i klyftor. Skär vitlök i tunna skivor. Skär kyckling i bitar. Fräs i olja utan att det tar färg.
2. Tillsätt vatten, buljong, salt, ingefära och limeblad.
3. Skär bort den grova delen på citrongräset och finhacka resten (alternativt lägg i hel och ta bort sedan), kärna ur chili och skär i tunna skivor. Tillsätt citrongräs och chili i soppan.
4. Skär champinjoner i skivor och dela tomaterna i 2 delar. Skär sockerärtor i två delar lite snett. Tillsätt champinjoner, sockerärtor och tomater i soppan. Låt koka på svag värme någon minut.
5. Finhacka koriander. Strö över soppan.

Av Ingela - 16 januari 2014 07:56

Fick chansen att pipa iväg tidigt till jobbet. Istället för cornflakes med mjölk grabbade jag tag i en Naturdiet Hasselnötsbar och tog med mig den på jobbet. Den måltidsersättningen är riktigt god och jag skulle kunna äta den även om jag inte var tvungen. Den har inte den där konstgjorda smaken som finns i många andra utan smakar rätt och slätt hasselnöt och choklad. Kan rekommenderas! Tillsammans med en kopp mild ceylonte blir det min frukost.

Till lunch tänker jag som vanligt ta en Allevo Broccoli och couscous-soppa. Men jag får spara moroten till mellanmål för jag har annars inte råd med ett mellanmål...

Av Ingela - 13 januari 2014 23:46

Måndag, svältdag... Och den gick bra. Började med 2 knäcke, hyvlad gurka som pålägg och te. Morgonbestyr, lämning av barn, allt skedde harmoniskt och bra. Lunch det vanliga. Allevosoppa och morot att gnaga på. Det är viktigt det där att man får tugga... Hade mycket på jobbet så jag klarade det bra. Tog ett äpple på eftermiddagen. Men alltså, jag tror det är bättre med en morot för jag blir nästan hungrigare av ett äpple.
Men sedan... Kom hungern med besked. Och när mannen bad mig att gå förbi asiatiska restaurangen på hemvägen för att köpa sushi till barnen så blev jag nästan sur. Va! Skicka in mig på något ställe som luktar mat, grrr :-)
Fuskade med att äta de sjögräsremsor som sonen tog bort från sina sushi. Oh, god what a treat :-)
Men, och nu kommer det bästa, fick en vansinnigt god kvällsmat lagad av mannen. Squashpasta med rostbiff och sparris. Ja, du läste rätt. Pasta! Men hemligheten är tunt hyvlad squash förvälld ett par sekunder i saltat vatten och fräst tillsammans med pyttelite olja, hackad chili och champinjoner. Mums! Smakade förvillande likt pasta. Å så rostbiff, som tydligt verkade vara bästa köttet kalorimässigt. 125 gram köttt och jag fick tugga igen - nöjd!


Rostbiff med zucchinipasta och sparris 2 port (222 kcal/port)


250g rostbiff

1 zucchini tunt hyvlad

3 champinjoner i små bitar

1 tsk olja

1/2 chili hackad

sparris (2 port)

1 vitlöksklyfta


Hyvla zucchini i tunna skivor. Lägg ner i kokande vatten ett par sekunder och ta upp igen.

Hacka champinjonerna och chili. Fräs tillsammans med vitlök och zucchini i oljan.

Koka sparris. Servera!

 
Men mättnaden varade inte lika länge som jag hoppades... Kvävde den med en stor "balja" te.
Godnatt! Ser som vanligt fram emot en god frukost.
Ps. Kan också meddela att viktminskning verkar vara 1 kilo på en vecka! Ds.

Av Ingela - 9 januari 2014 19:45

200g fryst torsk
1 dl räkor
1 lök
1 vitlöksklyfta
1/2-1msk curry
1 fiskbuljongtärning
5 dl vatten
1 msk olja
Dill efter smak
Salt och svartpeppar

1. Skala och hacka löken och vitlöken
2. Bryn i oljan tillsammans med curryn
3. Slå på tomater och vatten och buljongtärning. Låt koka upp.
4. Lägg i torsken skuren i kuber.
5. Låt koka på svag värme 10-15 min.
6. Tilsätt räkor och smaka av med dill, salt och peppar. Låt ej soppan koka mer!

Ovido - Quiz & Flashcards