Alla inlägg under februari 2014
1 portion grönsallad
1 dl tunt strimlad rödkål
1 tomat
1 rejäl bit gurka
1/2 burk Abbas tonfisk i vatten
1 salladslök
3 tsk Felix salladressing
Salt och svartpeppar
Lägg ihop. Ringla över salladdressing och salta och peppra.
Om du vill ha mer kaloriertill lunch - lägg till ett kokt ägg (80 kcal)
Om ni undrar hur jag kaloriberäknar? Jag använder måbra:s kaloritabell på nätet.
Då var det dags igen. När man som jag är inne på 5:e veckan med 5:2 så börjar det bli rutin. Nu har magen förstått att på måndagar och torsdagar får jag ingen mat och det är ingen ide' att gnälla :-)
Trots det är min man och jag överens. En dag utan mat är en förlorad dag. Man väntar bara på att den ska vara över. Inget carpe diem här inte...
Jag startade som vanligt dagen med två rågi knäcke. På det massor av gurka, tunt skivad tomat, salt och peppar. Till det en stor kopp te.
Nu har jag precis klämt min lunch. Jag har börjat tröttna på mina Allevo-soppor så idag tänkte jag att jag måste kunna göra smaskiga sallader som fyller ut lite mer i magen. Sådet fick det bli. En stor tonfisksallad kvalade in på 134 kcal och jag brukar ju faktiskt äta soppa 110+ 40 morot annars. Slutade alltså på plus. Det får bli en utmaning också att göra magra smaskiga luncher.
Träningen har gått sådär... Om det kommer något annat emellan onsdag, lördag och söndag så faller hela planen för det ör svårt att träna på "den dagen" eller dagen efter. I alla fall på morgonen efter.
Vi hörs framåt kvällen.
5g jäst
3 dl vatten
1 tsk salt
1 msk honung
2 dl dinkelmjöl ( gärna ekologiskt)
5 dl vetemjöl special (gärna ekologiskt)
1 tsk neutral olja
1 msk vetemjöl special
Dag 1:
1. Lös upp jästen i vatten och rör ner salt och honung.
2. Häll i allt mjöl och rör till en jämn smet. Ta upp och knåda lite med händerna. Forma till en lång korv.
3. Pensla en avlång form med olja och mjöla den.
4. Lägg degen i formen och strö över lite mjöl.
5. Täck formen med en handduk och låt jäsa 1 timme. Ställ sedan in den övertäckt i kylskåpet över natten.
Dag 2:
1. Ta fram formen på morgonen. Värm ugnen till 250 grader.
2. Grädda brödet i 15 minuter på nedersta falsen. Sänk till 200 grader täck formen med aluminiumfolie och grädda 15 minuter till.
3. Låt gärna brödet vila en kort stund innan du skär det.
4. Efter frukosten, vira in brödet ordentligt i handdukar och låt svalna. Förvara sedan i plastpåse.
Om det blir någonting kvar vill säga :-)
Snart igenom ännu en dag och vi gör inte så stor grej av det. Sonen frågar bara enkelt om det är en sådan där dag idag...
Har nu laddat för morgondagens frukost... Ett bakrecept som innebär att man jäser brödet i en timme och sedan ställer in i kylen och tar fram och gräddar på morgonen. Jag ska äta varmt bröd med ost... Mmmmm gör att man klarar av de sista timmarna.
Vi är bara så grymt bra!
Japp, längesedan jag gjorde något inlägg... Torsdagen gick sådär. Jobbade hemma och insåg att dessa dagar bäst spenderas på jobbet långt från mat. Visserligen överskred jag bara med ca 100 kcal. Men grejen var att jag hade tankarna på mat i sort sett hela dagen.
Helgen har inneburit fyrarätters på restaurang, champagne, vitt vin och drink och godis.
Imorgon är en annan dag...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | ||||||||
3 | 4 |
5 |
6 | 7 |
8 |
9 |
|||
10 | 11 |
12 |
13 | 14 |
15 |
16 |
|||
17 | 18 |
19 |
20 | 21 |
22 |
23 |
|||
24 | 25 |
26 |
27 |
28 |
|||||
|